Daan (5) start kerstbomenactie.
Daan (5) start kerstbomenactie. eigen foto

5-jarige Daan uit Dronten verzamelt kerstbomen voor KiKa-actie van oom Jouke

Sport

DRONTEN - Het worden drukke dagen voor Daan (5) uit Dronten. Hij heeft zich voorgenomen om zoveel mogelijk kerstbomen in te zamelen. Het geld gaat via zijn oom Jouke Hogeveen, eveneens uit Dronten, naar KiKa.

„Hoi, ik ben Daan en ga kerstbomen inzamelen. Mag ik jouw kerstboom ophalen? Ik ga voor Jouke geld verdienen. Die gaat het aan KiKa geven”, meldt de jeugdige Drontenaar op Facebook.

Voorwaarde voor deelname

Jouke Hogeveen is 28 jaar en woont in Dronten-west. In het dagelijks leven is hij financieel specialist bij BUN in Almere, in zijn vrije tijd loopt hij graag hard. Hij heeft zich opgegeven voor de ‘Ironman 70.3 Westfriesland’. Voorwaarde voor deelname is dat hij een sponsorbedrag van minimaal tweeduizend euro ophaalt. Hij is daarvoor een sponsoractie begonnen. Ook het geld dat zijn neefje ophaalt is welkom.

De wedstrijd bestaat uit 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en een halve marathon hardlopen. „Het wordt mijn eerste triatlon”, vertelt Jouke, „Ik loop veel hard en zat te twijfelen om een keer aan een marathon mee te doen.”

„Een vriend (Johnny Posthuma) tipte mij of ik niet voor een triatlon wilde gaan. Ik vind het met name leuk omdat ik mij kan focussen op meerdere onderdelen. Nu de voetbal stil ligt, leek mij dit de uitgelezen mogelijkheid om een keer aan zo’n triatlon mee te doen en ook fit te blijven tijdens de coronaperiode.”

Sponsoring

Oom Jouke Hogeveen.