BAS Voetbal
BAS Voetbal ©maartenheijenk.nl

Corona slaat diepe wonden bij BAS Voetbal: drie overlijdens kort achter elkaar

Sport

BIDDINGHUIZEN - „Een inktzwart begin van 2021.” Dat zegt voorzitter Hein Grafhorst van BAS Voetbal. Kort na elkaar zijn drie waardevolle krachten de vereniging ontvallen. „Veel sterkte en kracht voor de nabestaanden bij het dragen en verwerken van dit enorme verlies”, aldus de voorzitter, „Niet te bevatten…”

Eerst was er het overlijden van Willem van Asselt (84). Hij was lid van verdienste van de vereniging, was langdurig grensrechter van het eerste elftal, leider bij de jeugd en was tot het laatste moment actief voor de klussenclub. Van Asselt was één van de overledenen ten gevolge van de corona-besmetting bij de Protestantse Gemeente in Biddinghuizen.

Vandaag meldt BAS het overlijden van Sip Winnubst en Johan Rijpert. Winnubst was jarenlang actief als scheidsrechter, scheidsrechterscoördinator, begeleider van scheidsrechters in opleiding en als gastheer voor bezoekende verenigingen. Rijpert was in de jaren tachtig voorzitter van de club. Hij woonde inmiddels in Harderwijk.

De overlijdens zijn alle drie coronagerelateerd, maar staan verder los van elkaar. Hein Grafhorst vertelt dat diezelfde corona het voor de leden en vrijwilligers van de club lastig maakt om de overlijdens te verwerken: „Je bent een vereniging met elkaar en probeert elkaar op dit soort momenten op te zoeken. Maar dat kàn op dit moment niet.”