De ijsbaan in Dronten.
De ijsbaan in Dronten. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

IJsbaan Dronten gaat toch open: 3 tijdsblokken en maximaal 80 schaatsers tegelijk

Sport

DRONTEN - IJsclub Dronten besloot vorige week om dit seizoen niet open te gaan. Dat besluit was gebaseerd op de verwachting van slechts enkele dagen vorst. Nu het erop lijkt dat er wellicht een dag of tien geschaatst kan worden, is het bestuur op die beslissing teruggekomen. Zodra het ijs sterk genoeg is, gaat de baan onder strikte coronamaatregelen open.

Op dit moment ligt er nog niet overal ijs op de baan aan de Eskimolaan. Het ijs dat er wel ligt, is van matige kwaliteit. Voorzitter Piet Bleeker rekent er dan ook op, dat er op z’n vroegst vrijdag geschaatst kan worden: „Maar waarschijnlijk wordt het zaterdag of zondag.”

Alleen leden

Mocht het zover komen, dan gaat de ijsbaan uitsluitend open voor leden. Die moeten zich van tevoren aanmelden voor een tijdslot (12 - 14 uur, 15 - 17 uur of 18 - 20 uur). Er mogen tijdens die periodes maximaal 80 leden naar binnen.

Vorige week zei het bestuur van de ijsclub, dat er te weinig vrijwilligers waren om alle strenge coronamaatregelen te kunnen handhaven. Dat probleem is verholpen, nu er van alle kanten medewerking is aangeboden.

Bovendien zorgt het maximumaantal van 80 schaatsers ervoor dat er op de parkeerplaats en aan de toegangspoort weinig vrijwilligers nodig zijn. „We gaan dit keurig regelen”, verheugt Bleeker zich op de komende ijspret.

IJsbanen