Stormschade bij Shoganai.
Stormschade bij Shoganai. eigen foto

Ook tent van Shoganai overleeft de storm niet: „Dan doen we het maar zonder tent”

Sport

DRONTEN - Net als bij Joy-4All en Silverback heeft ook de tent van Shoganai Judo Dronten aan de Jupiterweg het begeven tijdens de voorjaarsstorm. Het tentdoek is gescheurd, palen zijn omgeknakt en de tent kan waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

Judoleraar Harry Martens betreurt het: „Vorig jaar hebben we ook een hele tijd met een tent gewerkt. Daar hadden we heel veel lol mee. We konden hartstikke leuk buiten judoën en hebben er zelfs wedstrijden georganiseerd. Het belangrijkste is dat je lekker bezig kunt blijven, lekker kunt sporten. En daar hielp die tent natuurlijk bij.”

Extra stevig

„Wij waren ervaringsdeskundigen”, zegt Martens over de storm van vanmorgen, „Want vorig jaar hebben we de tent uiteindelijk afgebroken omdat het ging waaien. Toen bleek dat hij niet stevig genoeg stond.” 

Daarom had Shoganai dit jaar tal van maatregelen genomen om de tent extra stevig neer te zetten. „Maar het hielp niet. De tie-rips waren zó goed dat het doek gescheurd is en de palen omgeknakt zijn”, lacht de judoleraar als een boer met kiespijn.

De tent was eigendom van Shoganai. Martens moet nog uitzoeken of hij een nieuw tentdoek kan kopen en de palen kan vervangen: „We moeten maar eens kijken wat dat kost.” Hij twijfelt echter of het de moeite loont: „Ik denk dat we voorlopig bij mooi weer buiten een mat neerleggen. Dan doen we het maar zonder tent. Het is niet anders.”

Joy-4All en Silverback

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden