Scott Boon tijdens zijn 100 meter in Humble.
Scott Boon tijdens zijn 100 meter in Humble. Erik Williams Photography

Scott Boon riant aan de leiding na eerste dag van tienkamp voor divisietitel

Sport

HUMBLE (Texas, USA) - Scott Boon uit Dronten staat na de eerste dag van de tienkamp voor het kampioenschap van de Southland Conference riant bovenaan. De atleet uit Dronten, uitkomend voor Houston Baptist University, hoopt zich te kwalificeren voor de Amerikaanse universiteitsfinale.

Het kampioenschap van de divisie waarin Houston Baptist uitkomt is enigszins gedevalueerd. De twee grootste concurrenten van Scott Boon doen niet mee. Zo raakte zijn ploeggenoot Denim Rogers de afgelopen week geblesseerd.

De voormalige atleet van Flevo Delta won vandaag bij het verspringen (6,97 meter) en werd tweede op zowel kogelstoten (12,84 meter) als hoogspringen (1,99 meter). Op de vierhonderd meter werd hij derde (49.84 sec.) en op de honderd meter vierde (11.18 sec.). Zijn voorsprong op nummer twee Noah Berney (Stephen F. Austin University) bedraagt bijna 300 punten.

Nikki Boon

Scott’s jongere zus Nikki zou namens Coastal Carolina University meedoen aan de zevenkamp van de Sun Belt Conference. Zij ging vorige week licht door haar enkel en had daar op Hemelvaartsdag nog last van. Ze probeerde het nog wel op de 100 meter horden (15.84 sec.), maar durfde bij het hoogspringen niet af te zetten en besloot verder geen risico te nemen.

Nikki Boon komt dinsdag terug naar Dronten. Ze hoopt de komende drie maanden in Nederland nog ergens een goede wedstrijd te kunnen doen.


Scott Boon tijdens het verspringen. (Erik Williams Photography)

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden