ASVD Korfbal heeft sinds vorig jaar een nieuw kunstgrasveld aan de Educalaan.
ASVD Korfbal heeft sinds vorig jaar een nieuw kunstgrasveld aan de Educalaan. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten, Reaal, korfbal en rugby bespreken ruilverkaveling met voeten op tafel

Sport

DRONTEN - Op initiatief van de gemeente Dronten zijn ASVD Korfbal, Rugbyclub Dronten en de voetbalverenigingen Asv Dronten en Reaal Dronten in gesprek over ‘voorstellen voor herinrichting van het sportpark’. De vier voorzitters willen er weinig over kwijt. Wim Bartelds van Reaal Dronten geeft wel aan dat zijn club niet zit te wachten op een verhuizing.

Jan Bernaards van ASVD Korfbal heeft het nieuws openbaar gemaakt via de website van zijn club. Daarmee heeft hij zijn collega’s Jan Bollemaat (Asv Dronten) en Wim Bartelds enigszins verrast. De beide voetbalvoorzitters stellen dat het om oriënterende gesprekken gaat en dat er nog niets vastligt.

De korfbalvoorzitter heeft zijn leden verteld dat hij hen nader informeert ‘zodra er meer of relevante informatie uit dit overleg komt’. Dat bericht licht hij niet toe: „Alles wat wij erover kunnen vertellen staat op onze website. Ik heb daar niets aan toe te voegen.”

Gedachtenwisseling

Rayn Schlossarek van de nieuwe rugbyclub: „We zitten in een onderzoeksfase, het is een gedachtenwisseling, er is nog niets concreet. Er wordt nagedacht en voor de rest nog helemaal niks.”

Jan Bollemaat van Asv Dronten heeft tegenover zijn ledenvergadering aangegeven dat er ‘verkenningen’ zijn. Voor het overige sluit hij zich aan bij de uitspraken van Schlossarek: „We zijn aan het nadenken over wat we gezamenlijk kunnen doen, maar in welke vorm en hoe? Daar is het nog te prematuur voor.”

Reaal Dronten

Wim Bartelds (Reaal) vertelt dat het niet de bedoeling is dat de gesprekken breed uitgemeten worden: „Het is alleen een verkenning om te kijken hoe de toekomst eruit kan zien.”

Reaal zit in Dronten-west, de drie andere clubs zijn gevestigd aan de Educalaan. Betekent de deelname van Reaal aan de gesprekken dat zij mogelijk verhuizen? „Wij zijn hartstikke blij met de plek waar wij zitten. Ik denk dat dit één van de mooiste plekken is waar je kunt zitten met een voetbalvereniging”, reageert Bartelds, „We zitten middenin een mooie wijk, we hebben drie en bijna vier velden, het is een ideale locatie. Wij hoeven hier niet weg!”

Burgemeester Dekker Sportpark