Bestuur Reaal Dronten.
Bestuur Reaal Dronten. eigen foto

Reaal Dronten praat na voorstel van gemeente over verhuizing naar Educalaan

Sport

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft voetbalvereniging Reaal Dronten voorgesteld om een verhuizing naar het sportcomplex van Asv Dronten en ASVD Korfbal te verkennen. Het bestuur van Reaal kondigt aan binnenkort een ledenenquête te houden.

Na de publiciteit over de mogelijke ‘ruilverkaveling’ in DeDrontenaar.nl informeert Reaal Dronten haar leden over de stand van zaken. Het bestuur meldt dat er de afgelopen twee jaar regelmatig met de gemeente is gesproken over de toekomst en ambities van de vereniging: „Onderwerp van gesprek was vooral de wens voor een kunstgrasveld”

Kunstgras onhaalbaar

Volgens de vereniging is die wens onhaalbaar. Wel heeft de gemeente Reaal een extra optie geboden ter verkenning: „Namelijk om met behoud van eigen identiteit - dus eigen sportpark, kantine en kleedkamers - te verhuizen naar het centrum.” Bij deze gesprekken zijn ook voetbalvereniging Asv Dronten, ASVD Korfbal en Rugbyclub Dronten betrokken. 

Het Reaal-bestuur benadrukt dat zij zelf niets beslissen en dat het laatste woord aan de leden is: „Details zijn nog ver weg en er liggen nog veel vragen onbeantwoord op tafel. Nog steeds is voor ons een eigen sportpark met behoud van onze eigen identiteit de inzet.”

Burgemeester Dekker Sportpark

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden