VIDEO | Joop Kip organiseert NK’s en WK dammen: „Er gebeurde niet al te veel”

Sport

DRONTEN - Joop Kip is regerend clubkampioen van Damclub Dronten. Daarnaast is hij bestuurslid van de stichting Aanzet, waarmee hij in de regio grote damtoernooien organiseert. Deze week was hij mede-verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen in Kraggenburg (Noordoostpolder).

Samen met zijn kompanen probeert Joop de damsport op de kaart te zetten. Met de organisatie van NK’s en zelfs een WK lukt dat heel aardig in de Noordoostpolder aardig. 

Damclub Dronten

In zijn woonplaats Dronten heeft de damclub nog maar een stuk of tien leden en kan de sport ook wel een impuls gebruiken. Het is er echter nog nooit van gekomen om in Dronten een groot toernooi te organiseren. Enerzijds omdat Joop niet de man is om lokale sponsors te werven, anderzijds omdat de gemeente Dronten nooit stond te springen.

Inmiddels hebben de vier mannen van stichting Aanzet besloten dat Kraggenburg hun laatste NK wordt. Maar Joop Kip laat de deur op een kier staan: „Het begint toch vaak weer te kriebelen bij ons.”

.