EĆ©n van de drie foutsprongen van Scott Boon.
EĆ©n van de drie foutsprongen van Scott Boon. Justin Tafoya/NCAA Photos

Deceptie voor Scott Boon: Amerikaanse titelstrijd strandt bij tweede onderdeel

Sport

EUGENE (Oregon, USA) - Het Amerikaans universiteitskampioenschap is voor tienkamer Scott Boon uit Dronten uitgelopen op een deceptie. Hij strandde bij het tweede onderdeel, het verspringen, met drie foutsprongen.

De atleet van Houston Baptist University werd vorige maand winnaar van zijn divisie. Bij het NCAA-kampioenschap in Eugene had hij zich voorgenomen om in ieder geval de limiet te halen voor het Europees kampioenschap onder 23 jaar. 

Het liep allemaal heel anders.

Het eerste onderdeel was nog redelijk met een tijd van 11.20 op de honderd meter; zeshonderdste boven zijn persoonlijk record. Het verspringen is normaal Ć©Ć©n van zijn sterkste onderdelen. Boonā€™s PR van 7.20 meter was goed geweest voor een vijfde plaats. Drie foutsprongen betekenden echter het einde van de aspiraties voor de Drontenaar.

Update

Donderdag 10 juni, 09:49 uur: Het drama werd nog groter voor Scott Boon. Drie foutsprongen betekent geen diskwalificatie, alleen een hele lage score. Hij mocht dus mee blijven doen. Bij het derde onderdeel, het kogelstoten, raakte hij echter ook nog eens flink geblesseerd aan een knie met opgave als gevolg.

.


Scott Boon bij het verspringen. - screenshot ESPN Player