Rik Breemhaar raakt de paal.
Rik Breemhaar raakt de paal. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten wil ’t liefst de eerste en de laatste vijf minuten vergeten

Sport

DRONTEN - Er zit geen delete-knop op een voetbalwedstrijd. Anders had Asv Dronten vanmiddag de eerste en de laatste vijf minuten gráág gewist. In de openingfase viel Kelson Raven uit met misschien een fikse blessure. In de slotfase kregen de leeggespeelde Drontenaren drie goals om de oren. In de tussenfase speelden Asv Dronten en SDC Putten met 2-2 gelijk.

Nadat Kelson Raven na een ongelukkige botsing van het veld was gedragen, ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd. De hoofdklasser uit Putten kwam op voorsprong en Dronten maakte gelijk via Yordi Schols. Die 1-1 was tevens de ruststand.

De tweedeklasser had gedurende delen van de wedstrijd het betere van het spel en raakte paal en lat. Putten kwam na rust op 1-2 en Sean Stenekes maakte de tweede gelijkmaker. Pas in de laatste vijf minuten kon SCD Putten het niveauverschil in de score tot uitdrukking brengen: 2-5.

Entourage

„Het belangrijkste is dat je na 8,5 maand weer met elkaar op het veld staat: lekker voetballen met publiek en in een fijne entourage”, zei trainer Patrick Posthuma naderhand. De oefenmeester benadrukte dat zijn ploeg gedurende 85 minuten niet onder deed voor de hoofdklasser.

Posthuma erkende dat Putten in veel aspecten van het spel net ietsje beter was: „Maar ik ben hartstikke tevreden. Ten eerste omdat iedereen weer op het veld kon staan en ten tweede omdat de ploeg een puike partij speelde.”

Complimenten

Er van uitgaande dat de coronaperiode afgesloten is, hoe kijkt Patrick Posthuma daarop terug? „Ik heb de jongens de afgelopen week gecomplimenteerd omdat ze altijd de volle 100% hebben gegeven op training”, antwoordt hij.

„We zijn gewoon door blijven trainen voor zover dat onder de maatregelen kon. Als je ziet met welke energie ze dat hebben gedaan en je ziet het aanwezigheidspercentage, dan heb ik niks dan lof voor deze jongens.”

Oogsten

En nu volgend seizoen oogsten? „Dat is inderdaad het plan. Uiteindelijk werk je ergens naartoe en dat moet volgend jaar beloond worden.”

De trainer is tevreden over de samenstelling van zijn selectie voor het seizoen 2021/’22: „Jammer dat Dirk van Driest weggaat. Met Niek Telgen hebben we er ook weer een fantastische speler bij. Er is doorstroming vanuit de eigen jeugd, voor de rest is iedereen gebleven, dus we hebben gewoon een hartstikke sterke selectie.”

Afscheid


Kelson Raven wordt het veld afgedragen. (foto: ©maartenheijenk.nl)


SDC Putten opent de score. (foto: ©maartenheijenk.nl)

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 21 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden