©maartenheijenk.nl

Reaal klopt BAS met 3-6, maar het gaat vooral om ‘eindelijk weer voetballen’

BIDDINGHUIZEN - Vierdeklasser Reaal Dronten nam de oefenderby tegen het één klasse hoger spelende BAS serieuzer dan de thuisploeg. Het leidde tot een 3-6 overwinning voor de Drontenaren, waarop niets viel af te dingen. Belangrijker dan de uitslag was voor iedereen echter het feit dat er eindelijk weer gevoetbald kan worden.

Voor zowel BAS als Reaal was het de tweede oefenwedstrijd vlak na de lockdown en vlak voor de zomerstop. BAS had vorige week 0-0 gespeeld tegen VSCO, Reaal had met 3-1 verloren van Zwart Wit’63. In Biddinghuizen leek het bij 2-4 na een half uur en 2-5 bij rust een korfbaluitslag te worden. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog ‘slechts’ één keer.

Op veld 2 in Biddinghuizen opende de thuisploeg de score via Jerry van Lienden. Ihsan Turan maakte gelijk, Mike Geres zette BAS opnieuw op voorsprong en daarna was het vier keer raak voor Reaal via Samed Turan, Taha Fawzi, Jasper Vogelzang en Nordin Hettinga.

Elf wissels

BAS trad aan met een combinatie van het eerste, tweede en hoogste juniorenelftal. In de rust werd iedereen gewisseld en werd het 2-6 door Pieter Gross. Een halve omhaal van Mike Geres werd tenslotte in het doel gelopen door Karst van Dijk. Eindstand: 3-6.

De thuisploeg nam met een applauswissel afscheid van Luiz Fidom, die volgend seizoen uitkomt voor VV Stroe. Het vertrek van Fidom en het stoppen van Tom Drenth zijn de belangrijkste mutaties bij BAS. Trainer Arjen Bredewolt vult zijn selectie aan met spelers uit eigen gelederen.

BAS - Reaal Dronten 3-6