Gertjan Verbeek volgde de wedstrijd naast de tribune.
Gertjan Verbeek volgde de wedstrijd naast de tribune. ©maartenheijenk.nl

Gertjan Verbeek blij met weerstand regioteam: „Ze konden het fysiek volhouden”

Sport

SWIFTERBANT - „Prima”, zegt trainer Gertjan Verbeek van Almere City FC over het Regioteam Dronten, waartegen hij gisteravond aantrad, „Ze hadden een prima spelopvatting, er speelden een paar leuke jongens in.”

De eerste-divisieclub uit Almere won met 0-7 van een team, gevormd uit spelers van Asv Dronten, BAS, Swift’64 en Reaal Dronten. De coach van de profs was vooral blij dat het regioteam bleef voetballen.

„Ze waren heel fanatiek”, aldus Verbeek, „Het mooie was dat zij ook twee elftallen hadden. Dat betekent dat ze het fysiek konden volhouden. Vaak spelen we tegen amateurs die aan het eind helemaal op de laatste benen lopen. Dan loopt het uit naar 8-, 9- of 10-0 en daar heeft niemand wat aan. We hadden vandaag goede weerstand. Prima!”

Hartstikke mooi

Gertjan Verbeek hield zich tijdens de wedstrijd niet actief met de coaching bezig. Dat liet hij over aan zijn assistenten. Zelf bekeek de oefenpartij van achter de afrastering. In de tweede helft stond hij op de verhoging naast de nieuwe Swift-tribune.

De oefenmeester vertelde na afloop dat het voor Almere City FC nuttig was geweest. „Natuurlijk heb je er wat aan. Je moet oefenen, dingen waarop je getraind hebt wil je terugzien. Dan is het hartstikke mooi dat zo’ regioteam bereid is om tegen ons te spelen, zo aan het eind van het seizoen.”

„Voor mij is het een goede graadmeter om te kijken hoever we zijn in de dingen die we doen op het trainingsveld. Daar kunnen we morgen en overmorgen weer mee aan het werk.”

Regioteam Dronten - Almere City FC 0-7



Foto’s: ©maartenheijenk.nl


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden