Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Regioteam Dronten maatje te klein: „5 keer de bal aangeraakt, waarvan 4 kopballen”

Sport

SWIFTERBANT - Ze stonden allebei één helft rechtsbuiten in het regioteam van de gemeente Dronten tijdens de met 0-7 verloren oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Mitchel Venverloo (23) van Swift’64 speelde de eerste en Jelle Zaal (17) van Reaal Dronten de tweede helft. Allebei vonden ze het een eer te worden uitgenodigd.

„Ik denk dat ik vijf keer de bal heb aangeraakt, waarvan vier kopballen”, lacht Venverloo in de rust. Toch vond hij het een mooie avond: „Het is een nieuwe ervaring, je speelt tegen een betaalde club, altijd leuk om mee te maken, ongeacht de score.”Zaal: „We hebben denk ik een goede tweede helft gespeeld, kwamen wat meer in balbezit. Ik vind dat we het prima hebben gedaan tegen zo’n topteam. Het was een mooie ervaring, zeker op mijn leeftijd.”

Cadeautje

Venverloo speelt al sinds de jonge jeugd bij Swift’64 en nu drie jaar in het eerste. Het afgelopen seizoen was voor de ‘nummer 10’ van Swift ondanks corona het beste tot nu toe. „En dan voelt het als een beloning dat je hier mee mag spelen; een cadeautje!”

Die waardering voelde ook Zaal: „Als er maar drie spelers van jouw team mogen meedoen en jij wordt uitgekozen door jouw trainer, dan is dat natuurlijk een heel mooi gebaar.” Welke motivatie gaf trainer Burak Yargan? „Hij zei dat hij vertrouwen in me heeft en dat ik klasse heb”, antwoordt Jelle.

Er achteraan

„Het was zwaar”, pufte Mitchel Venverloo in de rust uit, „Zó’n hoog tempo, zoveel positiewisselingen… Het lijkt alsof ze veel minder lopen dan wij, maar je moet er voortdurend achteraan.”

„Je komt natuurlijk conditie tekort en je ziet ook dat die jongens talent hebben, die spelen daar niet voor niets”, vervolgt Venverloo. Wel vond hij dat Almere de doelpunten voor rust op individuele kwaliteiten maakte: „Er zaten geen echt uitgespeelde goals bij.”

Hoge verwachtingen

De verwachtingen voor het komende seizoen zijn bij beide aanvallers hoog. „Nacompetitie moet sowieso een doel zijn”, vindt de Swift-speler.

Jelle: „We hebben een goed, jong team, we zijn goed op elkaar ingespeeld, een leuke en talentvolle groep. Dus ons streven is de derde klasse. Volgens mij moet dat mogelijk zijn, ook als je kijkt wat we de afgelopen weken hebben laten zien tegen Zwart Wit en BAS.”

De 17-jarige rechtsbuiten hoopt stilletjes dat zijn spel is opgevallen bij Almere-trainer Gertjan Verbeek: „Natuurlijk hoop je gescout te worden. Ik probeer hogerop te komen. Mijn doel is om op een gegeven moment ergens bij een eersteklasser te spelen.”

Regioteam Dronten - Almere City FC 0-7

.


Foto’s: ©maartenheijenk.nl





Almere City scoort de 0-5. 


De 0-6 voor Almere City FC.