Afbeelding
Leanjo de Koster

Flevoruiters en vooral Afra van der Hem grossieren in titels bij NK voltige

Sport

ERMELO - De Flevoruiters hebben vrijdag en zaterdag uitstekend gepresteerd bij de Nederlandse kampioenschappen voor de breedtesport, de zogenaamde ‘hippiade’ in Ermelo. De Drontenaren pakten maar liefst vijf keer de eerste en één keer de tweede prijs.

In de klasse Z werd Afra van der Hem kampioen op het paard Buick gelongeerd door Dorien Luteijn. In de klasse M duo ging de titel naar Afra van der Hem en Dorien Luteijn op het paard Buick gelongeerd door Irene Huisman. In de klasse M duo was het kampioenschap voor Afra van der Hem en Dorien Luteijn op het paard Buick gelongeerd door Irene Huisman.

Het hele podium

In de klasse B solo was het hele podium voor de Flevoruiters. Maartje Evink werd kampioen op het paard Buick Hill met Afra van der Hem aan de longe. In dezelfde klasse werd Jinthe Fonteijn reservekampioen en Nienke Strieper derde.

In de klasse B duo ging de titel naar Nienke Strieper en Vajen Bruinewoud op Vivaldo gelongeerd door Dorien Luteijn. Team 2 (Irene van Eijden, Lazise Westerink, Manon van der Veer, Yvonne van der Hem, Aniek Rigter en Sietske de Jong) pakte het kampioenschap in de klasse L op het paard Borsodi Time gelongeerd door Irene Huisman.





Bijschrift - eigen foto