Leida Naber staat zesde bij EK eventing in Zweden: „Ik sta er heel goed voor”

Sport

SEGERSJÖ (Zweden) - Leida Naber uit Biddinghuizen doet het opvallend goed bij de Europese kampioenschappen eventing voor junioren in Zweden. Na twee van de drie onderdelen staat ze met het paard Fulco op de zesde plaats. Vooral de cross ging lekker.

„Het gaat goed, ik sta er heel goed voor, dus ik ben blij”, zegt de 16-jarige Leida Naber vanuit Segersjö. Ze werkt sinds oktober met Fulco: „En de dressuur van donderdag was eigenlijk mijn beste proef met dit paard. Fijn dat precies op het juiste moment alle puzzelstukjes samenvallen.”

Goede voorbereiding

Volgens Leida had het alles te maken met haar goede voorbereiding: „Je werkt het hele jaar naar zo’n moment toe. Dus het was een kwestie van: nuchter in het hoofd blijven en rijden voor wat je waard bent.”

Vandaag (zaterdag) volgde de cross. „Het doel was foutloos rijden en binnen de tijd finishen. En dat is allebei gelukt, dus geen strafpunten.” Na de dressuur stond ze gedeeld tiende en vandaag klom ze naar de zesde plaats.

Keuring en springen

Zondagochtend volgt een keuring om te kijken of het paard nog fit genoeg is om aan het springparcours mee te mogen doen. „Die keuring is altijd spannend”, weet Leida.

Over het springen zit ze niet zo in: „De afgelopen keer ging dat goed. Maar je weet het nooit: ze hebben een lange reis in de benen plus de cross, dus het kan zomaar zijn dat het paard morgen heel anders aanvoelt. Dat weet je nooit.”

M’n best doen

De amazone uit Biddinghuizen komt uit in de klasse 14 - 18 jaar en vertelt dat op de plaatsen boven haar hele goede combinaties staan. Van een podiumplaats durft ze dan ook niet te dromen: „Ik ga gewoon m’n best doen en dan zien we wel wat de rest doet.”

In ieder geval vermaakt ze zich opperbest in Zweden: „Het is hier hartstikke gezellig, we zijn met een leuk team, het is gewoon een hele gave ervaring.”

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 5 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 6 uur geleden