Sacha Buwalda plaatst zich voor het NK.
Sacha Buwalda plaatst zich voor het NK. Marco Krachten

Sacha Buwalda herstelt van zware knieoperatie en plaatst zich voor NK judo

Sport

ALMERE - De 21-jarige Sacha Buwalda won zaterdag in Almere het Nederlands kwalificatietoernooi judo in de klasse tot 57 kilogram. Daarmee plaatste ze zich voor het NK senioren. Het was een opvallende prestatie, want de inwoonster van Biddinghuizen is net hersteld van haar tweede operatie aan een voorste kruisband.

Ruim twee jaar geleden werd Sacha voor de tweede keer geopereerd. Er volgde  een lange revalidatie. Dat traject was extra lastig door alle coronamaatregelen.

Zwitsersland

Begin augustus was ze klaar voor een trainingsstage in Zwitserland. Daar voelde alles goed aan en dus kon ze zaterdag meedoen aan het kwalificatietoernooi. 

Het werd in Almere meteen een succes. „Ik voelde me sterk op de mat en won mijn wedstrijden, tot aan de finale, overtuigend”, vertelt ze over het toernooi. De finale werd beslist in een vermoeiende golden score. Na bijna zeven minuten kroonde Sacha Buwalda zich tot winnaar.

Voordat ze op 2 oktober meedoet aan het NK, gaat ze donderdag naar Sarajevo in Bosnië Herzegovina. Hier doet ze mee aan de Europa Open bij de senioren.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden