Lisanne Andeweg en Danique Stoop
Lisanne Andeweg en Danique Stoop eigen foto Zuiderzeezwemmers

Lisanne Andeweg wint 3 kilometer bij NK openwaterzwemmen, Danique Stoop derde

Sport

SLEEUWIJK - Lisanne Andeweg van de Zuiderzeezwemmers won vrijdag de drie kilometer vrije slag tijdens de Nederlandse kampioenschappen openwaterzwemmen voor 30-plussers. Danique Stoop werd derde.

Lisanne Andeweg kende een zeer goede start en na vijfhonderd meter bleek dat er niemand aan kon sluiten. Ze won in een tijd van 42 minuten en 6 seconden. Voor Danique Stoop was het de eerste keer dat aan een openwaterwedstrijd meedeed. Ze werd derde in dezelfde leeftijdscategorie in 48:39 minuten.

Op zaterdag werd Lisanne Andeweg in een sterk deelnemersveld zesde op de vijf kilometer bij de dames senioren. De afsluitende kilometer was geen onderdeel van het NK. Hier eindigde ze als eerste.

Gerko Versluis

Adri Pasman, Remco Veerkamp en Gerko Versluis verschenen eveneens aan de start in Sleeuwijk. Gerko Versluis belandde net naast het podium op de 1 en 3 kilometer.

Remco Veerkamp gebruikte de wedstrijden vooral als training voor z’n tocht van komende zaterdag. Dan zwemt hij van Lelystad naar Dronten voor de Maarten van der Weijden foundation.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden