Bas Maljaars - Asv Dronten
Bas Maljaars - Asv Dronten ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten en Swift’64 bekeren verder, BAS en Reaal liggen eruit

Sport

DRONTEN - Door overwinningen op respectievelijk Nunspeet en Wilsum hebben Asv Dronten en Swift’64 hun bekerpoules gewonnen. Zij gaan door naar de knock-outfase. BAS Voetbal en Reaal Dronten liggen uit de strijd om de districtsbeker.

ASV Dronten won alle drie de derde bekerwedstrijden. In eigen huis kopte de ploeg van trainer Patrick Posthuma het één klasse hoger spelende Nunspeet met 2-1. In de 39ste minuut kopte Jeroen van der Meer op de lat en werkte Yordi Schols de rebound met het hoofd binnen: 1-0.

Na rust een flitsende combinatie in het strafschopgebied van Nunspeet, waarbij Rihairo Meulens Bas Maljaars bediende: 2-0. In de 88ste minuut deed Nunspeet iets terug vanaf elf meter na hands van Rik Breemhaar. Eindstand: 2-1.

Ongeslagen

Ook Swift’64 bleef ongeslagen in de poule van vier. Tegen vierdeklasser Wilsum stond het na twintig minuten 2-0 door goals van Thim Verhoeven en Robbin Posthuma. Na een uur maakte Tom Roskam er 3-0 van.

BAS Voetbal en Reaal Dronten speelden in dezelfde poule. Reaal won de onderlinge wedstrijd, maar voor de rest waren er louter nederlagen. Zaterdag ging Reaal in eigen huis met 1-2 ten onder tegen VV Zeewolde. BAS verloor in Ermelo met 6-2 van vierdeklasser EFC’58.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 20 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 21 uur geleden