Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Voetbalcompetitie van start: direct kraker voor asv Dronten

Sport

DRONTEN - Eindelijk mogen de amateurvoetballers in Dronten weer echt aan de bak, want aankomende zaterdag begint de competitie. Asv Dronten krijgt het direct voor de kiezen, want de tweedeklasser speelt op eigen veld direct een derby. Tegenstander? Unicum uit Lelystad.

Het is 13 oktober van het vorige kalender jaar als het amateurvoetbal noodgedwongen wordt stilgelegd. Corona gooit wederom roet in het eten, zelfs zo erg dat het seizoen 2020/2021, zo blijkt later, in oktober al voorbij is. Een dikke tien maanden later ziet alles er weer een stuk positiever uit en mogen de voetballers weer de wei in. En het lijkt op voorhand een start om de vingers bij af te likken.

Vooral omdat asv Dronten direct een kraker op het programma heeft staan. De Drontenaren treffen op het eigen sportpark namelijk Unicum uit Lelystad en dat is in 2G toch een derby. Asv Dronten kende een alleraardigste voorbereiding, waarin het in de beker tot de volgende ronde reikte. Allereerst won het met 4-2 van ZAC, vervolgens werd FC Almere verslagen (5-0) en ook Nunspeet moest eraan geloven. Door goals van Yordi Schols en Bas Maljaars eindigde het in 2-1.

Tegenstander Unicum bouwt nog steeds door om uiteindelijk de eerste klasse te bereiken, onder andere met spelers als oud-prof Cees Toet. In het afgebroken seizoen 2020/2021 stond Unicum na drie wedstrijden ongeslagen bovenaan, met negen gemaakte doelpunten en slecht één tegengoal. Het bekertoernooi leverde Unicum iets mindere resultaten op. Eersteklasser DOS Kampen was met 2-3 te sterk, Wijhe’92 werd met 0-2 verslagen, terwijl er ook nog met 2-1 werd verloren van WVF. Daardoor vloog Unicum uit het bekertoernooi.

Overige wedstrijden
Het duel tussen asv Dronten en Unicum begint zaterdag om 14.30 uur. BAS trapt op datzelfde moment af voor een thuiswedstrijd tegen VIOS, terwijl Swift’64 op bezoek gaat bij Zwolsche Boys (14.30 uur). Vierdeklasser Reaal Dronten hoopt de goede lijn door te zetten in ‘t Harde, ook die pot begint om 14.30 uur.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 10 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden