Hein Grafhorst
Hein Grafhorst ©maartenheijenk.nl

Hele bestuur BAS Voetbal treedt terug: „Gebrek aan vertrouwen van aantal leden”

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het bestuur van BAS Voetbal treedt terug. „Aanleiding is het (gevoelde) gebrek aan vertrouwen van een aantal leden”, schrijft het bestuur in de uitnodiging voor een bijzondere ledenvergadering op 6 oktober.

Voorzitter Hein Grafhorst geeft desgevraagd geen nadere uitleg: „Dat hebben we gisteren met het hele bestuur afgesproken. We willen eerst de leden op 6 oktober netjes een toelichting geven.”

Tijdens die vergadering wil het bestuur ook kijken naar een oplossing voor de ontstane situatie, eventueel een tijdelijke oplossing: „Eén en ander in het belang van de continuïteit van BAS Voetbal.”

Noodkreet

Het terugtreden volgt op de noodkreet van eerder deze maand, waarin het bestuur meldde dat er te weinig vrijwilligers zijn en dat ouders zich steeds minder betrokken voelen. Het bestuur stond op het punt om drastische maatregelen te nemen, zoals het schrappen van wedstrijden omdat er geen scheidsrechters zijn en het deels sluiten van de kantine.

Behalve een korte zakelijke mededeling van het bestuur, geeft voorzitter Grafhorst op de website van de club ook een persoonlijke uitleg. „De energie die benodigd is om de rol van voorzitter binnen BAS voetbal te vervullen, ontbreekt bij mij”, schrijft hij.

Steun

Volgens Grafhorst zijn na de brandbrief verschillende personen hard aan het werk om de club in rustiger vaarwater te brengen: „De situatie die nu ontstaan is, vraagt om een voorzitter die vol overgave hier leiding aan kan geven én die voldoende steun ervaart binnen de vereniging.” Hij heeft de indruk daarvoor niet de juiste persoon te zijn.

„Ik hoop dat degenen die BAS Voetbal een warm hart toedragen, de handschoen oppakken en de vereniging van de nodige nieuwe impulsen voorzien”, aldus de voorzitter, die zijn taken blijft uitvoeren tot de ledenvergadering.

Noodkreet