Jacco Boonstra in een fel duel om de bal.
Jacco Boonstra in een fel duel om de bal. Marco Spelte

Laatste schot van Jesse Postma stuitert uit de korf: ASVD speelt gelijk

DRONTEN - ASVD Korfbal speelde gisteren in eigen huis 13-13 tegen Dindoa. Coach Brenda Voortman baalde dat het laatste schot van Jesse Postma mis was: „Maar als je kijkt hoe goed Dindoa in vorm is de laatste weken, is dit een prima prestatie.”

Sem Oosterom opende de score van afstand. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij ze veel druk zetten op elkaars afstandsschoten en Jorn Brandsma en Jacco Boonstra nogal wat rebounds pakten. Ruststand: 6-7.

Klein gaatje

De hele tweede helft keek ASVD tegen een klein gaatje aan. Rixt Oosterga leverde verdedigend goed werk en mede daardoor liep Dindoa niet uit. Op haar beurt kon ASVD echter niet profiteren.

Vlak voor het einde zette Jacco Boonstra zijn ploeg op voorsprong. In een slotoffensief schoot Dindoa een halve minuut voor tijd de 13-13 binnen. Na een time-out stuiterde het laatste schot van Postma uit de korf en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.