Yordi Schols was weer belangrijk voor zijn ploeg, maar dat was niet genoeg.
Yordi Schols was weer belangrijk voor zijn ploeg, maar dat was niet genoeg. Ā©maartenheijenk.nl

Asv Dronten verliest aansluiting na gelijkspel tegen VSCO

DRONTEN - Voor asv Dronten zag de wereld er twee weken geleden uitstekend uit, maar inmiddels is dat toch een beetje anders. De tweedeklasser kwam zaterdag tegen VSCOā€™61 niet verder dan een gelijkspel (2-2), waardoor koploper Bataviaā€™90 nu vijf punten voorsprong heeft.

Daarmee is de aansluiting met de concurrent even verdwenen, al is de weg natuurlijk nog lang. Zaterdag had asv Dronten alle moeite met VSCO, de ploeg die dit seizoen, net als Bataviaā€™90, nog door niemand verslagen werd. De Drontenaren kwamen via Yordi Schols op voorsprong, maar binnen de kortste keren was het ook alweer 1-1.

Na de rust kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Zoā€™n twintig minuten voor tijd werd Schols naar de grond gewerkt in het strafschopgebied en de daaropvolgende penalty werd benut door Kevin van der Vlag. Toch was die goal niet voldoende voor een driepunter, want VSCO haalde in de slotfase een punt binnen: 2-2.

ā€œEen moeizame middag, vooral door onszelfā€, vond trainer Patrick Posthuma. ā€œEen tegenstander die van iedere seconde een minuut maakte. We hebben zelf de fout gemaakt om de voorsprong niet over de streep te trekken.ā€