Yordi Schols was namens asv Dronten twee keer goed voor een goal
Yordi Schols was namens asv Dronten twee keer goed voor een goal ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten is door rode kaart na één helft klaar met OWIOS

DRONTEN - Als OWIOS zaterdag na dertien punten al met tien man verder moet, speelt asv Dronten een gewonnen wedstrijd. De ploeg van trainer Patrick Posthuma boekt in Oldebroek een moeiteloze zege: 0-3.

Hendrik Uitslag is na dertien minuten de sigaar als hij natrapt richting Rik Breemhaar. De Oldebroeker krijgt een rode kaart en daardoor speelt asv Dronten een groot deel van de wedstrijd in overtal. Die situatie buit het uit en snel ook. Nog geen tien minuten na de uitsluiting slaat Yordi Schols binnen de kortste keren twee keer toe. Eerst schiet hij knap raak in de lange hoek en een minuut later is hij de doelman van OWIOS nog een keer te slim af.

De Drontenaren beslissen het duel nog voor de rust, want ook Jodi de Boer is nog goed voor een doelpunt. Na rust blijft asv Dronten vooral uit de problemen en steekt het de drie punten zonder moeite in de tas. Het gaat de naderende coronastop in als nummer drie, met zes verliespunten meer dan koploper Veensche boys