Speciale prijs voor sporters die door corona net niet kampioen werden

Sport

DRONTEN - Bij de sportverkiezingen in Dronten wordt een speciale prijs uitgereikt aan sporters en sportploegen die als gevolg van coronamaatregelen net niet kampioen werden. Verenigingen kunnen hiervoor sporters of ploegen aanmelden, net als voor de andere sportprijzen.

De sportverkiezingen gingen vorig jaar op het laatste moment niet door. De stichting Sportpromotie Dronten wil dat dit jaar inhalen. Dat gebeurt op vrijdag 21 januari. Alle sporters, sportbestuurders en sportliefhebbers uit Dronten zijn die avond welkom in De Meerpaal. „In een nieuwe opzet belooft het een speciale, sportieve en spectaculaire avond te worden”, aldus de organisatie.

Huldiging

Tijdens deze avond huldigt de stichting alle kampioenen. Bovendien maakt de jury bekend wie in de sportjaren 2020 en 2021 de winnaars zijn in acht categorieën: sportman, -vrouw, -ploeg, coach, aangepast sporten, talent jongens en meisjes, jeugdsportploeg en vrijwilliger.

Per categorie komt er een lijst op van genomineerden. Daaruit kiest de jury de winnaars.

„Iedereen, dus niet alleen sporters en sportverenigingen, kan kandidaten opgeven”, aldus de stichting, „Hoe meer aanmeldingen we binnenkrijgen, des te groter de kans dat op 21 januari ook echt de beste sporters van Dronten op het podium staan. Bovendien is dit dé kans voor verenigingen om hun sporters extra aandacht te geven.”

Nominaties insturen