De beoogde locatie tussen de Stobbenweg en de Elburgerweg.
De beoogde locatie tussen de Stobbenweg en de Elburgerweg. Google Maps

Zweefvliegclub moet wijken voor Windplan Groen en wil naar Stobbenweg

Sport

BIDDINGHUIZEN - Lang leek het erop dat Zweefvliegclub Flevo vanwege Lelystad Airport niet langer kon vliegen vanaf de Mosselweg. Inmiddels is het vliegveld bij de provinciehoofdstad geen belemmering meer, maar wel de windmolens van Windplan Groen. De club denkt nu een nieuwe locatie te hebben gevonden aan de Stobbenweg 36.

Het beoogde zweefvliegveld ligt tussen de Stobbenweg en de Elburgerweg, vlakbij het Drontermeer. B en W van Dronten gaan hier in principe mee akkoord.

Eigen regio

ZC Flevo is al jarenlang op zoek naar een nieuwe locatie. Lang leek een verhuizing naar Nunspeet kansrijk, maar ook daar stonden windmolens uiteindelijk in de weg. Omdat de meeste leden in Dronten, Biddinghuizen en Lelystad wonen, ging de vereniging weer in de eigen regio rondkijken.

Het plan is nu om te verhuizen naar de Stobbenweg 36. Op het erf moet bebouwing komen voor opslag en onderhoud, een clubgebouw en enkele kampeerplaatsen.

Bestemmingsplan

Het nieuwe zweefvliegveld heeft nu nog een agrarische bestemming. B en W willen meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan. 

Het college wijst erop dat zweefvliegers natuurlijke elementen (thermiek) gebruiken. Ook wil het gemeentebestuur toerisme en recreatie bevorderen in de strook langs de randmeren.


Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden