Mechiel Versluis met de bronzen medaille in Rio.
Mechiel Versluis met de bronzen medaille in Rio. Screenshot NOS tv

Oud-Drontenaar Mechiel Versluis zet na 15 jaar punt achter roeien op topniveau

Sport

DRONTEN - Mechiel Versluis (34) maakt bekend te stoppen met roeien in het Nederlands team. De oud-Drontenaar stond in drie Olympische finales en veroverde in 2016 Olympisch brons met de Holland Acht.

De roeier groeide op in Swifterbant en woonde daarna enkele jaren in Dronten, waar hij actief was bij de survivalvereniging. Toen hij Sportmanagement ging studeren aan de Hogeschool van Amsterdam, maakte hij kennis met de roeisport.

Plezier en toewijding

„Jarenlang heb ik met veel plezier en toewijding geïnvesteerd in het roeien”, schrijft Versluis op LinkedIn, „Het begon allemaal in 2006 met het tv-project ‘de acht’. Oud-topsporters gingen in dit programma op zoek naar nieuw talent in de roeisport. Via verschillende ontwikkeltrajecten kwam ik in 2010 definitief in het Nederlands roeiteam. In verschillende boten heb ik jarenlang op het hoogste niveau gepresteerd.”

„Vijftien jaar topsport heeft mij veel gebracht”, vervolgt de roeier, „Ik heb vrienden gemaakt, interessante mensen ontmoet, veel van de wereld gezien, geleerd over mezelf, samengewerkt in verschillende teams en doelen nagestreefd.”

Mechiel Versluis kijkt met trots terug op zijn carrière: „Topsport is een lifestyle en vraagt een ijzersterke mentaliteit. Nu is het tijd voor nieuwe avonturen en uitdagingen.”