Owen Westerhout uit Dronten in actie in Servië.
Owen Westerhout uit Dronten in actie in Servië. eigen foto

Owen Westerhout traint in Novi Sad: „Aangesloten bij groep van de Servische bond”

Sport

NOVI SAD (Servië) - Atleet Owen Westerhout uit Dronten verhuisde een half jaar geleden naar Novi Sad in Servië. Daar sloot hij zich aan bij een groep van de Servische bond. Dit weekeinde liep de 400-meterspecialist z’n eerste wedstrijd.

Owen Westerhout was in het verleden voetballer bij ASVD en Reaal. Na een verhuizing naar Castricum belandde hij in de atletieksport. Vorig jaar zou hij de overstap maken naar een trainingsgroep in Londen, maar door Brexit en corona kwam daar niets van terecht.

Olympische atleten

Daarop volgde een kortstondige terugkeer in Dronten. Bij Flevo Delta trainde hij op afstand met zijn Londense coach. Dat was echter niet ideaal en daarom zit hij nu in Servië. Westerhout traint daar op het sportcomplex van FK Vojvodina onder Fedja Kamasi, die verschillende Olympische atleten heeft begeleid.

Niet gehinderd door coronamaatregelen is het wedstrijdseizoen in Servië inmiddels begonnen. Dit weekeinde liep Owen zijn eerste wedstrijd tijdens het kampioenschap van de regio Vojvodina. In plaats van de gebruikelijke afstand liep hij een 60 meter sprint, waarin hij de B-finale won met een nieuw PR van 7.65.

Owen Westerhout