Een uithaal van Tom Roskam.
Een uithaal van Tom Roskam. ©maartenheijenk.nl

Geen typische nul-nulwedstrijd bij Swift, wel 0-0 als uitslag: „Ontzettend balen”

Sport

SWIFTERBANT - Het duel tussen subtopper Swift’64 en laagvlieger Hulshorst was vanmiddag een boeiend voetbalgevecht, met Swift duidelijk als bovenliggende partij. Alhoewel het geen typische nul-nulwedstrijd was, was 0-0 wel het eindresultaat. En daar baalden ze van in Swifterbant.

„Het is leuk om eindelijk weer serieus te spelen, voor de punten. En de omstandigheden waren ideaal met een mooi zonnetje”, glunderde Thim Verhoeven na afloop, „Maar die uitslag is ontzettend balen. Dit hadden we gewoon moeten winnen.”

Hij wou er niet in

„We wisten van tevoren dat we het spel moesten maken en ik denk dat we best grote kansen hebben gecreëerd. Alleen…. hij wou er niet in vandaag”, vervolgde de Swift-aanvoerder.

„Soms moet je ook gewoon een beetje geluk hebben. Als-ie de eerste helft een keer goed valt, heb je denk ik een makkelijke middag. Nu wil je té graag en werk je jezelf in de nesten. Het gaat in de koppies zitten: je gaat te snel naar voren, de concentratie in de passing is net niet goed genoeg.”

Middenmootseizoen

De koppositie was voor Swift al uit zicht, maar na deze remise dreigt het een middenmootseizoen te worden? „Dat zou zomaar kunnen”, erkent Verhoeven.

„We blijven natuurlijk omhoog kijken en we denken dat we van elke tegenstander kunnen winnen. Dat had vandaag ook gewoon moeten gebeuren. En dat is niet gelukt. Ik kan er niets anders van maken…”


Bas van Spronsen rukt op. (foto: ©maartenheijenk.nl)


Spits Roskam komt net tekort. (foto: ©maartenheijenk.nl)

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden