Afbeelding
eigen foto

Zuiderzeezwemmers vijfde bij regionale estafettestrijd: „Prachtige tijden”

Sport

ZWOLLE - De Zuiderzeezwemmers deden zaterdag mee aan de estafettekampioenschappen van de regio Oost. De Drontenaren eindigden in het verenigingsklassement op de vijfde plaats.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

Zaterdag 5 februari vond er na 2 jaar weer een Regionale Estafette Kampioenschappen plaats in Regio Oost. De Zuiderzeezwemmers behoorden hier met hun 4 ingeschreven teams tot de 12 snelste verenigingen die werden toegelaten. Met hun gezamenlijke inschrijftijd wisten ze zich als 6e te plaatsen in het Verenigingsklassement en mochten ze de strijd aangaan met de bijzonder sterke teams die tot Regio Oost behoren. 

De 18 geselecteerde zwemmers voor de snelst mogelijke team opstellingen verschenen energiek en vol enthousiasme aan de start in zwembad De Vrolijkheid te Zwolle, waar ze behoorden tot een behoorlijk sterk deelnemersveld van 250 zwemmers. Alle teams zwommen in verschillende opstellingen 5 maal een 4x50m estafette in alle slagen (vrij, rug, school, vlinder en wisselslag). 

De wedstrijd werd afgesloten met een 4x50m vrijeslag gemengd, waarbij het team uit jongere en oudere zwemmers moest bestaan. De Zuiderzeezwemmers wisten met hun vier teams in het Verenigingsklassement een plaats te stijgen en werden net als twee jaar geleden, heel knap 5e. 

Er werden prachtige tijden geregistreerd door de elektronische tijdwaarneming, waarvan vele persoonlijke verbeteringen waren. Alleen voor de startzwemmers wordt een persoonlijk record geregistreerd in ranking lijsten, voor ZZZ betekende dit dat zeven zwemmers een pr zwommen. Daniël van Dijk zwom de grootste verbetering, dat deed hij op de 50m vrij waar hij een tijd van 28.87 liet noteren.

De Zuiderzeezwemmers verschenen in wisselende samenstellingen aan de start, om zo per slag met een zo sterk mogelijk team uit te komen, maximale team grote was 5 zwemmers. Bij de heren bestonden de teams van ZZZ maar uit 4 personen, wat betekende dat zei allen 5 à 6 maal aan de start verschenen, een pittige klus om de persoonlijke inschrijftijden proberen waar te maken. 

Toch wisten de Jongens Junioren (Collard Jungeling, Gijs Vesseur, Jesper Dinger en Daniël van Dijk) met hun vieren in hun leeftijdsklassement 2e te worden, met maar 1 punt achter de nummer 1. Ze wisten de 4x50m school winnend af te sluiten met een prachtige voorsprong, werden 2e op de 4x50m vrij, wissel en rug en 3e op de 4x50m vlinder. Al hun inschrijftijden werden met gemak ruimschoots verbeterd, een geweldige prestatie. Pr’s waren er voor Daniël van Dijk (2) en Gijs Vesseur (1).

Ook de andere drie teams deden het super. De Meisjes Junioren (Carlijn Boltendal, Kimberley Olieman, Licianne Jungeling, Iris Kasteel en Lise Spriensma) werden 6e in hun categorie, ze behaalden op de school en vlinder estafette hun hoogste klasseringen, mooie 4e plaatsen. Op de vrijeslag en de school wisten ze hun tijd flink aan te scherpen. Carlijn Boltendal en Lise Spriensma wisten beiden als startzwemster een pr te zwemmen.

Het Damesteam (Lotte Klaver, Myrthe Dam, Gaby Zitterstijn, Annemarie ten Have en Sanne van Dijk) werd 7e in hun klassement, ze behaalden hun beste klassering op de rug en de vrijeslag, dit waren mooie 6e plaatsen, Sanne van Dijk verbeterde haar tijd op de 50m vlinder en ze wisten met elkaar hun tijd op de vlinder en de wisselslag aan te scherpen. 

De Heren (Jarick en Ilmar Stoop, Justin de Boer en Gerko Versluis) werden 10e. De 52-jarige Gerko Versluis, die masterzwemmer is bij ZZZ en net als twee jaar geleden de oudste deelnemer was, kwam het team weer met veel plezier versterken bij gebrek aan Senioren, hun beste klassering behaalden ze op de Schoolslag waar ze 8e werden. Justin de Boer was in staat twee persoonlijke tijden aan te scherpen en Ilmar Stoop evenaarde zijn tijd op de 50m vlinder. 

Het gemengde team met Carlijn Boltendal, Collard Jungeling, Gaby Zittersteijn en Jarick Stoop zwom zich tot slot naar een prachtige 6e plaats, in het sterke deelnemersveld. De zwemmers en hun coaches kunnen terugkijken op een geweldig leuke wedstrijd met prachtige eindresultaten.

!