Swift'64
Swift'64 archieffoto

Swift’64 houdt weer 12 Provinciën Toernooi: „Bijdrage aan leefbaarheid in dorp”

Sport

SWIFTERBANT - Het roemruchte 12 Provinciën Toernooi van voetbalvereniging Swift’64 keert terug. Het evenement wordt gehouden op 24 en 25 juni. In de nieuwe opzet gaat het om een toernooi voor dameselftallen en een 7 tegen 7 Jan-en-allemantoernooi. gecombineerd met twee feestavonden.

„Wie is er niet mee opgegroeid?”, schrijft Swift’64 over het toernooi, „Jarenlang was het ‘t bind- en smeermiddel van de samenleving van Swifterbant en omstreken. Maar liefst dertig jaar lang werd het 12 Provinciën Toernooi onafgebroken georganiseerd op het complex van Swift ’64.”

In een nieuw jasje

De laatste editie was in 2013. Inmiddels is er een nieuw comité. Zij hebben het toernooi in een nieuw jasje gestoken. De ambitie is om met de organisatie van het toernooi een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid binnen het dorp.

Initiator Linda Griekspoor stelt: „Swifterbant is een hecht dorp, maar jong en oud mist jaarlijkse dorpsfeesten als het Oogstfeest en het 12 Provinciën Toernooi. Met beide evenementen bereikten de vroegere organisatoren niet alleen Swifterbanters, maar hadden zij ook aantrekkingskracht op inwoners uit de hele gemeente Dronten.”

Het evenement begint op vrijdag met een openingsfeest. Op zaterdag is er een eendaags toernooi voor dameselftallen uit het hele land. Diezelfde dag is er het Jan-en-allemantoernooi voor zeventallen met zelfgemaakte teams in verschillende categorieën. Het geheel eindigt met een slotfeest.

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 3 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 4 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 4 uur geleden