Myrthe Dam, in het midden met medaille, bekroonde haar topvorm afgelopen weekend met een gouden medaille. Zuiderzeezwemmers

Myrthe Dam nog steeds in topvorm: goud en clubrecord

DRONTEN - Myrthe Dam heeft haar topvorm zaterdag doorgezet met een gouden medaille tijdens de Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen in Hengelo. De zwemster van Zuiderzeezwemmers was in haar leeftijdscategorie verreweg de sterkste op de 1.500 meter vrije slag.

Dam startte met twintig dames, verdeeld over alle leeftijdscategorieën, en liet haar opperbeste vorm zien. Ze was in een persoonlijk record van 19.50,44 alle dames uit de categorie Jeugd 1 en 2 te snel af, terwijl ze overall slechts één senior voor zich moest dulden. “Een geweldige prestatie, die je in haar geval neerzet door altijd met heel veel plezier, gemotiveerd en hard te trainen”, meldt haar vereniging.

Clubrecord
Niet alleen leverde haar eindtijd een mooie gouden medaille op, ook scherpte ze het clubrecord op de 1.500 meter vrije slag aan. Dat record stond sinds 2017 op naam van Hilde Jonkman, maar daar dook Dam liefst vijftig seconden onder.

Zilver voor Pasman
Clubgenoot Adri Pasman kwam in actie op de 800 meter vrije slag en bemachtigde in een tijd van 16.16,04 een zilveren plak. Gijs Vesseur kwam op deze afstand tot een vijfde plaats bij de junioren 3 en 4 en deed dat in een persoonlijk record van 10.50,16. Suzanne Vesseur werd op de 800 meter vrij achtste bij de Dames Jeugd 1 en 2.