Afbeelding
Foto: Eigen foto

RC Dronten legt koploper het vuur aan de schenen

Sport

DRONTEN - De rugbyers van het clusterteam Rugbyclub Dronten/Bulldogs Almere maakten het zondag koploper RC Groningen meer dan lastig. Toch verloor de ploeg wel, want het eindigde in 34-35. 

Bij winst waren de gasten uit Groningen winnaar van de tweede fase van het rugbyseizoen, maar ze kregen het niet cadeau. RC Dronten/Bulldogs Almere kwam tot zes tries, terwijl tweemaal de conversie ook nog eens tussen de palen ging. Groningen zette daar vijf tries en even vaak een conversie tegenover. 

De thuisploeg had alle kans om te winnen, want er werden ook nog eens twee tries afgekeurd. Tot de laatste minuut was het spannend, maar Dronten/Bulldogs miste toch net de overwinning. In de absolute fase schreef de ploeg haar zesde try van de dag op, maar de beslissende conversie werd niet tussen de palen getrapt. 

Zo won Groningen met een punt verschil (34-35) en kroonde zich daardoor tot kampioen van de tweede fase van de competitie. 

Nog twee keer
RC Zwolle speelt voor de zomerstop nog twee wedstrijden: op 15 mei uit tegen RC Emmen, op 29 mei thuis tegen diezelfde tegenstander.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden