Stefan Tolhoek benutte twee strafschoppen.
Stefan Tolhoek benutte twee strafschoppen. Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS geeft teken van leven: zege op DSV’61

Sport

BIDDINGHUIZEN - Na zeven wedstrijden zonder winstpartij is BAS er dinsdagavond in geslaagd om weer eens een wedstrijd te winnen. De Biddinhuizenaren rekenden in een bloedstollend duel af met DSV’61: 3-2. 

Op eigen terrein kreeg BAS in de eerste helft al de betere kansen, maar pas na een uur werd er gescoord. Aanvoerder Stefan Tolhoek benutte een strafschop, loon naar werken voor zijn ploeg. Het leek echter niet voldoende om weer eens met een positief resultaat van het veld te stappen, want subtopper DSV’61 gaf antwoord. 

In een periode van vijf minuten maakten de gasten twee goals, waardoor BAS tien minuten voor tijd ineens tegen een achterstand aankeek. Toch kwam het nog goed. Bas van Luenen kopte de 2-2 binnen en kort voor het einde kwam er een tweede strafschop. Invaller Mike Geres werd in zijn rug gelopen, waardoor de scheidsrechter de bal voor de tweede keer deze avond op de stip legde. Tolhoek scoorde opnieuw en bracht zijn ploeg daarmee een 3-2 overwinning. 

Ranglijst

Doet dat iets op de ranglijst? Een beetje. Het gat naar de veilige zone is nog steeds groot, want nummer elf HTC won ook en staat daardoor nog steeds zeven punten voor. Nummer twaalf VIOS Vaassen heeft zes punten meer, er zijn nog vier wedstrijden te spelen.