Jan Seinen (rechts) met zijn vriendin en twee voetbalvrienden.
Jan Seinen (rechts) met zijn vriendin en twee voetbalvrienden. Foto: Jan Seinen

Appen met Tirana: ‘Het is zelfs een nationale feestdag’

Sport

TIRANA/SWIFTERBANT - Het is matchday voor Feyenoord, want woensdagavond staat in Tirana de finale van de Conference League op het programma. Jan Seinen, geboren en getogen in Swifterbant, is in Albanië en bezoekt samen met onder andere zijn vriendin de eindstrijd. 

Jan, goedemiddag. Hoeveel biertjes heb je vandaag al gehad?
“Dat valt mee, haha. Pas één echte en een alcoholvrije.”

Is dat genoeg om de spanning tegen te gaan?
“Nee, eigenlijk niet. Het was vanochtend ook nog wel even spannend, want we moesten testen voor onze reis naar Amerika. Dubbele spanning dus. Maar gelukkig waren de testen negatief.”

Je zult inderdaad zien dat ze positief zijn... Hoe is de sfeer daar?
“Heel goed! De Albanezen hebben er echt alles aan gedaan om er een groot feest van te maken. Al vanaf het moment dat we het vliegtuig uit kwamen zien we overal uitingen van de finale. Er zijn verschillende fanpleinen en vandaag hebben ze er zelfs een nationale feestdag van gemaakt.”

Hoe ziet de dag er verder uit? Vroeg richting het stadion?
“Ja dat denk ik wel. Het scheelt dat alles hier redelijk dicht bij elkaar ligt, dus we hoeven ook weer niet heel vroeg te gaan. We hebben dinsdag al even gekeken waar we naar binnen moeten. Maar we willen ook het hele programma in aanloop naar de wedstrijd goed meemaken, dus zullen er zeker op tijd zijn!”

En nog steeds hetzelfde gevoel over de wedstrijd?
“Ja. Het is nu nog steeds een beetje onduidelijk hoe de opstellingen zullen zijn. Hopelijk kan Feyenoord vanavond met de sterkst mogelijke opstelling aantreden!”

Succes in ieder geval, we spreken elkaar na de wedstrijd weer!
“Dank je wel, we maken er sowieso een mooie dag van!”