Trainer Wilbert Leendertse tijdens de beslissingswedstrijd in Nijeveen.
Trainer Wilbert Leendertse tijdens de beslissingswedstrijd in Nijeveen. Foto: Wouter Foppen

Moeizaam seizoen eindigt voor ASVD in mineur: degradatie

DRONTEN - De beslissingswedstrijd in Nijeveen is zaterdag lang in evenwicht, maar toch moet ASVD korfbal net haar meerdere erkennen in NKC’51. De Drontenaren verliezen met 16-15 en degraderen daardoor uit de overgangsklasse op het veld.

Aan het begin van de wedstrijd nemen de Drontenaren een aantal keer een voorsprong van twee punten, maar het lukt amper tot niet om de tegenstander op grotere achterstand te zetten. Bij rust is het 6-6 en na die onderbreking moet ASVD toezien hoe NKC dichter en dichter in de buurt komt van een feestje.

Met nog enkele minuten op de klok loopt NKC uit naar 15-12 en dan heeft ASVD een wonder nodig om handhaving te bewerkstelligen. Dat wonder komt niet, er wordt met 16-15 verloren en dus zakt ASVD uit de overgangsklasse. Het feest is bij NKC, met rookbommen en hard knalvuurwerk. ASVD druipt af naar een bijveld, om daar afscheid van elkaar te nemen.

“Het was een wedstrijd op zich en dan moet je een beetje mazzel hebben. Over de hele breedte verliezen we terecht. We hebben er hard voor gewerkt, maar toch mis je dan net wat gogme en slimmigheid. Heel jammer, want verliezen is nooit leuk. Maar we hebben er alles aan gedaan”, weet trainer Wilbert Leendertse, die daarmee een einde zag komen aan zijn interimperiode bij ASVD.