Afbeelding

Ingezonden: goud en brons voor Masterzwemster Annemieke Visch in Berlijn

Sport Ingezonden

DRONTEN - De 38-jarige Annemieke Visch uit Emmeloord, die na een lange zwemcarrière, sinds enkele jaren zwemt bij de Masterzwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten, wist tijdens de Special Olympics Pre-Games 2022 in Berlijn tweemaal een podium plaats te bemachtigen. Ze won goud met het Nederlandse estafetteteam op de 4x50 meter vrijeslag en brons bij het Open water zwemmen op de 1500 meter vrijeslag.

Van 19 t/m 24 juni streden 4.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 22 landen tegen elkaar in Berlijn tijdens de “generale repetitie” voor de Special Olympics World Games Berlin 2023. Deze Pre-games zijn een belangrijke mijlpaal op weg naar het grootste inclusieve sportevenement ter wereldTwintig individuele en teamsporten werden er beoefend, waaronder het zwemmen. Masterzwemster Annemieke Visch had het afgelopen jaar haar punten behaald voor een startbewijs en reisde samen met haar trainer Remco Veerkamp van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten en overige Team NL-leden af naar Berlijn. Veerkamp was gevraagd als coach mee te gaan en zo hebben ze samen kunnen deelnemen aan en genieten van een geweldige sfeervolle en sportieve week.  

Tijdens de Special Olympics Pre-Games 2022 in Berlijn, in het SSE Zwemstadion van Berlijn, heeft Visch als startzwemster van het estafetteteam met haar ploeg goud gewonnen op de 4x50 meter vrijeslag gemengd. Het Nederlandse team liet in de voorrondes (2.14.97) al zien hoe sterk het was, ook in de finale waren ze oppermachtig en lieten ze de concurrentie ver achter zich door te finishen in een tijd van 2.12.73. 

De 1500 meter zwemmen in open water werd afgewerkt in het water van het regattaparcours Berlin-Grünau. Dit is een wedstrijdveld in het zuidoosten van Berlijn. Hier vonden de roei- en kanowedstrijden van de Olympische Spelen van 1936 plaats en afgelopen week de open water zwemwedstrijden. Annemieke vertelde: “Ik moest hard knokken voor de derde plaats, de dames die op 1 en 2 eindigden waren gewoon te snel, nummer 4 kwam vlak achter mij, maar gelukkig kon ik haar voor blijven.”

Annemieke heeft na afloop van de week met Team NL de sluitingsceremonie bijgewoond bij de Brandenburger Toren en is inmiddels weer teruggekeerd in Nederland.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 17 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 18 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 19 uur geleden