De Run Rockets zijn al in gebruik genomen.
De Run Rockets zijn al in gebruik genomen. Foto: AV Flevo Delta

Donatie Geert Popkema Jeugdfonds helpt Flevo Delta aan ā€˜Run Rocketsā€™

Sport

DRONTEN - Atletiekvereniging Flevo Delta heeft door een donatie van het Geert Popkema Jeugdfonds twee zogeheten Run Rockets aan kunnen schaffen. De donatie kwam onder andere voort uit de opbrengst van de haringparty van Rotaryclub Dronten. 

Het Geert Popkema Jeugdfonds heeft als doel om lokale en internationale initiatieven op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij voor de jeugd tot en met 21 jaar te ondersteunen. Zo kon het fonds ook een bijdrage leveren aan de koop van de Run Rockets. ā€œWij zijn verheugd dat we vanuit het Geert Popkema Jeugdfonds ons steentje kunnen bijdrage conform de filosofie van oud-onderwijsman Geert Popkema: geef kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekkenā€, zegt Piet van der Aar, voorzitter van het fonds. 

Snelheid en kracht

Peter Leerling nam namens de Materiaal Commissie van Flevo Delta de Run Rockets, waarmee je snelheid en kracht kunt trainen onder verschillende niveauā€™s van weerstand, in ontvangst. ā€œVoor atleten is het een uniek en bijzonder apparaat waarmee ze aan de slag kunnen. Als Materiaal Commissie zullen we er alles aan doen om de apparaten in goede conditie te houden en zo te zorgen dat ze stand-by staan om dagelijks te kunnen gebruikenā€, zegt hij over de apparaten die zijn geleverd door het Dronter bedrijf De Loopbandspecialist.

John Jansen is hoofdtrainer van Flevo Delta en moet zich het werken met de Run Rockets nog eigen maken. Maar dat de apparaten toegevoegde waarde hebben, onderschrijft hij direct. ā€œVooral in hun jeugd kunnen atleten werken aan techniek en kracht, waar ze later veel profijt van hebben. Voor mij is het een mooie uitdaging om met de Run Rockets aan de slag te gaan.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden