NCK wielrennen
NCK wielrennen Foto: © Eelco Lindhout

NCK ziet er toch nog iets anders uit: ‘Volwaardig en veilig parcours’

Sport

DRONTEN - De organisatie het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) wielrennen heeft moeten besluiten om het parcours rond Dronten iets aan te passen. De A-rijders zouden een extra lus maken, maar die had een enorme impact op het verkeersplan. Na overleg met gemeente, provincie en politie is besloten de lus uit het parcours te halen. 

Dat nieuws meldt de organisatie op haar social media. “De extra eisen die er vanuit de provincie werden gesteld qua omleidingsroutes e.d. kunnen we als organisatie niet bekostigen”, zo wordt gemeld over de beslissing om het parcours aan te passen. “Gelukkig kunnen we nog steeds een volwaardig en veilig parcours aanbieden en gaan we uit van een mooie wedstrijd.”

Hele uitdaging

Het is voor de organisatie van de wedstrijd een hele uitdaging om het NCK nog in Dronten te houden. Waar er eerder werd gestart vanaf het Meerpaalplein, is dat ook al veranderd. Net als de wedstrijddag, want die is op zondag. “Helaas worden we elk jaar geconfronteerd met zwaardere eisen op het gebied van wegafsluitingen en omleidingsroutes”, aldus de organisatie. 

Het NCK vindt dit jaar plaats op zondag 2 oktober. De start is in de buurt van Leisure World.


Opwekking in Biddinghuizen
Wat is er vrijdag te doen? BAS, Color Purple, cabaret, Pinksterconferentie 1 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 2 uur geleden
Hagel
Tot vanavond zeven uur code Geel met onweersbuien in Flevoland 20 uur geleden