Door tweede ruime nederlaag vliegt asv Dronten uit bekertoernooi

DRONTEN - "We kwamen er niet aan te pas", kopt het twitteraccount van asv Dronten zaterdagmiddag na de oorwassing tegen Unicum (7-1). "Tot de voorsprong was het een wedstrijd, daarna hebben we als team verzaakt", meldt trainer Patrick Posthuma uren na het verlies. Het feit is dat asv Dronten niet doorgaat in het bekertoernooi.

Vorige week verloor asv Dronten, enigszins geflatteerd, met 0-4 van SDC Putten en ook tegen Unicum moesten de Drontenaren een flinke nederlaag slikken. Door een rake penalty van Yordi Schols kwam het na twintig minuten nog wel op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Unicum, twee minuten later, was het hek van de dam.

De Lelystedelingen kochten deze zomer flink in en lieten zien over flink wat kwaliteit te beschikken. Nog voor de rust tilden ze de score naar maar liefst 4-1, om er in de tweede helft nog drie bij te prikken. Voor asv Dronten houdt dat in dat het bekertoernooi na de groepsfase eindigt. "Gelukkig weten we waar we moeten staan over twee weken en dat het dus anders en beter moet", concludeert Posthuma.