Afbeelding
Foto: Sacha Buwalda

Sacha Buwalda kroont zich tot Europees kampioen sambo

Sport

BIDDINGHUIZEN - Sacha Buwalda is afgelopen weekend Europees kampioen sambo geworden. De Biddinghuizense deed dat in de categorie onder 59 kilogram. 

In het Servische Novid Sad was de eerste wedstrijd van Buwalda tegen de Russische Yana Biakanskaya. Biakanskaya begon de wedstrijd defensief, maar dat pareerde Buwalda goed. “Met een mooie beenworp pakte ik 1 punt. Door haar defensieve spel kreeg Yana een strafpunt, waardoor zij wel moest aanvallen. Met nog 20 seconden te gaan kreeg ze nog een strafpunt. Uiteindelijk 2-0 gewonnen en door naar de volgende ronde”, vertelt Buwalda. 

In de tweede wedstrijd was de Spaanse Jazmin Lea Arjona Hammersley en ook die werd verslagen. Met een beenworp scoorde Buwalda twee punten, terwijl de Spaanse ook nog een strafpunt kreeg. De wedstrijd eindigde door een volgende worp in 4-0 voor Buwalda.

Finale

Olga Mitina uit Rusland was de tegenstander in de finale en ook zij werd verslagen. De Russische nam de leiding, maar een beenworp besliste de eindstrijd in het voordeel van Buwalda. “Door te blijven controleren met mijn pakking wist Olga geen punt meer te scoren en won ik de finale”, aldus Buwalda. 

De volgende horde is het wereldkampioenschap sambo op 10 november in Kyrgyzstan. 

Afbeelding
Wethouder Hillebracht hijst vlag voor een 'groene, eerlijke en betere wereld' 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 22 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden