SPGF-voorzitter Jaap Kodde bij het naambord van de nieuwe manege.
SPGF-voorzitter Jaap Kodde bij het naambord van de nieuwe manege. Foto: ©maartenheijenk.nl

SPGF gaat per voet verhuizen naar Paardencentrum Dronten

Sport

DRONTEN - De Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF) gaat zaterdag haar zeven paarden verhuizen van de oude manage naar de stalling van Paardencentrum Dronten. Als blikvanger gaan er een paard, een vrijwilliger en een ruiter te voet naar het nieuwe onderkomen. 

De verhuizing van SPGF was er eentje van de lange adem, maar zaterdag komt er een einde aan dat proces. De zeven paarden van de stichting krijgen onderdak in het Paardencentrum Dronten, terwijl de ruiterdagen worden gehouden in het naastgelegen Hippisch Centrum Flevodrome. De bouw van dat centrum is in een vergevorderd stadium, SPGF gaat daar op 1 oktober starten met de reguliere ruiterdagen. 

Om alles vlotjes te laten verlopen, wordt er later dit jaar ook nog een paardenbrug aangelegd. Die brug moet Paardencentrum Dronten, de Flevodrome en de paardenplaats van Aeres Hogeschool aan elkaar verbinden. “Hierdoor zal er een unieke paardenboulevard ontstaan waarbij mens en dier, naast de paardensport, centraal staan”, meldt de stichting, die ziet dat de animo voor de paardensport in de gemeente Dronten groot is. Mede daarom gaat het ook lessen geven aan kinderen zonder een beperking.

Leegverkoop

SPGF houdt zaterdag 1 oktober een leegverkoop in de oude manage aan De Zuid in Dronten. Alle overgebleven materialen zijn dan te koop.

Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Percentage zzp'ers ligt in gemeente Dronten precies op het landelijk gemiddelde 22 uur geleden