Afbeelding
Foto: Arista Fotografie

Flatcoated Retriever Thor beste jachthond van het land

Sport

BIDDINGHUIZEN - Flatcoated Retriever Thor van voorjager Theo Verveer heeft maandag in Biddinghuizen de Nimrod op zijn naam gezet. De Nimrod is de jaarlijkse topwedstrijd voor jachthonden. 

Achttien deelnemers moesten rondom Dorhout Mees in Biddinghuizen, samen met hun voorjager, drie proeven doorlopen. Het was de bedoeling om negen zogeheten apporten binnen te brengen. Omdat er een apport door geen hond is binnen gebracht, werd deze geschrapt en werd het totaal op 8 apporten gezet. 

In totaal hebben vier jachthonden en hun voorjagers alle apporten binnen gebracht; dat is een vereiste om kans te maken op de titel van winnaar. Deze vier honden krijgen een AA-diploma, het hoogst haalbare binnen de jachthondenwereld in Nederland. Dit diploma is alleen te behalen op een Nimrod en een hond mag maar een maal in zijn of haar leven deelnemen aan de Nimrod. Na een wedstrijddag die startte om 9.00 uur en eindigde rond 16.30 uur kwam Flatcoated Retriever Thor met 240 punten (300 punten is het maximaal haalbare) als beste uit de bus.