Hoofdtrainer Burak Yargan bekijkt het gloednieuwe systeem.
Hoofdtrainer Burak Yargan bekijkt het gloednieuwe systeem. Foto: Eigen foto

Videoanalyse moet Reaal Dronten een stap verder helpen

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten, uitkomend in de vierde klasse, het laagste niveau in district oost op zaterdag, gaat starten met videoanalyse. Burak Yargan, een van de hoofdtrainers, denkt dat zijn ploeg daarmee een volgende stap gaat zetten

Yargan kreeg vrijdag het pakket overhandigd van MVM Sports en zaterdag tegen HTC worden de eerste beelden gemaakt. “We zetten vol in op onze ambitie om naar de derde klasse te promoveren. Dat betekent dat we de ontwikkeling van spelers bij trainingen en wedstrijden optimaal willen faciliteren”, stelt de coach, die dan ook blij is met de mogelijkheid om videobeelden te tonen aan zijn spelers. 

“Video-analyse is bij uitstek de tool om teamprestaties en individuele spelers te monitoren en te verbeteren. Het is laagdrempelig, objectief, en met de juiste videobeelden kun je teambesprekingen veel kracht bijzetten”, legt Yargan uit.

Livestream

Het systeem biedt ook de mogelijkheid om wedstrijden uit te zenden via een livestream. Reaal verwacht daar na de winterstop mee te starten.