Swift’64 rekent in ‘oefenderby’ af met de buren van BAS

SWIFTERBANT - Swift’64 leek zaterdag af te steven op een dikke zege tegen BAS, maar in de tweede helft rechtten de Biddinghuizenaren de rug. Toch was de thuisploeg te sterk, de oefenwedstrijd tussen de rivalen eindigde in 3-1.

Jarenlang speelden Swift’64 en BAS in de competitie tegen elkaar, derby’s die altijd leefden en druk werden bezocht. Door de degradatie van BAS verdween de derby van de kalender, maar beide teams troffen elkaar zaterdag toch nog voor een oefenwedstrijd.

In de eerste helft kreeg Swift twee cadeautjes in de schoot geworpen, waar Devi Munnikes en Mitchel Venverloo van profiteerden. Kort na rust zorgde Julian Koning voor de 3-0 en leek Swift af te stevenen op een simpele en dikke oefenzege.

BAS was in het vervolg echter de bovenliggende partij en liet het zelfs na om de spanning weer terug te brengen. Invaller Thomas de Gier maakte de 3-1 en een kwartier voor tijd kreeg invaller Tijmen Stegeman de grootste kans om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Oog in oog met Swift-keeper Menno Seinen kreeg hij het echter niet voor elkaar om te scoren, waardoor Swift met de zege aan de haal ging.