Acht nationale titels voor Zuiderzeezwemmers op NK Masters

Sport Ingezonden

HEERENVEEN - De Zuiderzeezwemmers uit Dronten hebben weer prachtige, maar ook pittige dagen beleefd, op het NK Masters die van 16 t/m 19 februari plaats vonden in Heerenveen. ZZZ verscheen er met tien zwemmers aan de start en zij wisten 11 podium plaatsen te behalen, waarvan achtmaal goud.

De 31-jarige Danique Stoop die zevenmaal op de individele nummers aan de start verscheen, in de categorie 30+, wist zich zesmaal naar de Nationale titel te zwemmen en pakte op één afstand het zilver. Het heren team (120+) werd Kampioen op de 4x200m vrijeslag en het gemengde team (100+) op de 4x50m wissel zwom zich ook naar de titel. Zilver was er voor het gemengde team (80+) op de 4x50m vrijeslag en brons voor het gemengde team (80+) op de 4x100m vrijeslag.Tijdens de door de KNZB georganiseerde 20ste Open Nederlandse Master Kampioenschappen kortebaan verschenen voor ZZZ, Danique Stoop, Jarick Stoop, Ilmar Stoop, Gerko Versluis, Jesse van Dijk, Gaby Zittersteijn, Annemarie ten Have, Dagmar Kruik, Irene Kasteel-Jasperse en Adri Pasman aan de start, zij zette met elkaar weer prachtige prestaties neer.

ZZZ startte 41 maal op een individueel nummer en zesmaal met een zo sterk mogelijk estafette team. In totaal bestond de deelnemersgroep op het NK uit 888 zwemmers, die op ruim 3330 individuele en 391 estafette starts uitkwamen. In totaal namen er 147 verenigingen deel aan de Kampioenschappen, waaronder 21 teams uit 10 verschillende landen buiten Nederland. De prijzen werden verdeeld bij de Dames en de Heren in leeftijdscategorieën van 5 jaar. In de diverse estafette categorieën is dat per 20 jaar.Danique Stoop werd in de categorie 30+ zesmaal Nederlands Kampioen op de 50m vrijeslag, de 50 en 100m rugslag, 50 en 100m vlinderslag, de 100m wissel en pakte het zilver op de 100m vrijeslag. Ze streed als altijd, voor wat ze waard was om de beste klassementsplaatsen te veroveren. Dit leverde haar in het meervoudige medaillewinnaars klassement van de 888 deelnemers een prachtige gedeelde vierde plaats op.Twee ZZZ estafette teams werden Nederlands kampioen, in de categorie Heren 120+ wonnen I.Stoop, G.Versluis, J.Stoop en J. van Dijk de Titel met een enorme voorsprong op de 4x200m vrijeslag.

In de categorie 100+ gemengd, ging de titel op de 4x50m wisselslag, met een mooie voorsprong naar team Stoop met schoonzus/partner G. Zittersteijn als start zwemster. Zilver ging er op de 4x50m vrijeslag naar A ten Have, D.Stoop, J.van Dijk en I. Stoop van het gemengde team 100+ en Brons naar het gemengde team in de categorie 80+ met J. Stoop, A ten Have, D. Kruik en I.Stoop op de 4x100m vrijeslag.Jesse van Dijk (20+) zette zijn beste individuele klassering op de 50m vlinder neer, waarop hij vierde werd. Zowel Ilmar (20+) als Jarick Stoop (25+) zwommen zich tweemaal naar de vijfde plaats, eerst genoemde op de 50m school en vlinder en Jarick op de 50m vrijeslag en vlinder. Dagmar Kruik (25+) werd vijfde op de 50m school en ook Gerko Versluis ((50+) zwom zich heel knap naar een vijfde plaats en wel op de 100m vrijeslag.

Bas Jansen

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden