Afbeelding
Foto: van de eerste Tulpenloop (foto Kobi Jansingh

Eerste lustrum voor Tulpenloop Rivierduingebied.

Sport Ingezonden

SWIFTERBANT - De Tulpenloop door het Rivierduingebied beleeft in april haar eerste lustrum. De routes van 5 en 10 km gaan langs de bloeiende tulpenvelden en door het Rivierduinbos. Het is een recreatieve loop en is bovendien een heel gezellige loop. De deelnemers worden ontvangen in De Kalverschuur aan de Visvijverweg 32. Na afloop is er heel toepasselijk voor iedere deelnemer een bosje tulpen.

De eerste Tulpenloop werd gehouden in 2017. Het waren toen barre omstandigheden, harde wind en regenbuien. Ondanks dit waren de bijna tweehonderd deelnemers na afloop enthousiast. Hardlopers laten zich niet snel uit het veld (de polder) slaan. Dat deze loop in de smaak valt bij de deelnemers, blijkt wel uit het feit dat ze ondanks een onderbreking van twee jaar, vorig jaar weer voor een groot gedeelte terug kwamen. Zaterdag 22 april zal dan ook voor de vijfde keer de Tulpenloop worden gehouden. 

De start van de vijf en de tien kilometer is om 10.30 uur. De voorinschrijving is open, opgave via Inschrijfformulier Tulpenloop Swifterbant 22 april 2023 (inschrijven.nl)