‘De wedstrijd welke niet verloren mocht worden’ voor ASVD | Q-cape korfbal

Sport Ingezonden

DRONTEN - ‘De wedstrijd welke niet verloren mocht worden’, was het affiche voor de wedstrijd van ASVD | Q-cape zaterdag in sporthallen ’t Dok tegen de Parabool uit Groningen.

Het duel tussen twee ploegen welke aan de onderkant van de 1e klasse A bivakkeren, was op voorhand een duel waarin de punten zeer belangrijk zouden zijn. In de uitwedstrijd in Groningen, wisten de Drontenaren de punten niet mee naar de polder te nemen en moesten ze de winst aan de Prabool laten. De eerste aanval van vandaag bestaande uit Brit, Joline, Joram en Robin had dan ook de opdracht om de eerste doelpunten van de avond te maken, het verdedigende vak met Tessa, Naomi, Jorren en Sem had de defensive opdracht om zoveel mogelijk te storen en de bal zo snel mogelijk weer naar het aanvalsvak te brengen.

De start van de wedstrijd begon goed voor de groen witten, want de eerste twee doelpunten welke vielen waren in Dronters voordeel. De doelpunten waren duur in de eerste helft want heel veel zou er niet gescoord worden en waren het veel aanvallen waarin herhalen lastig was of de doelpunten niet wilden vallen voor beide teams. Nadat de bezoekers de achterstand weer hadden goedgemaakt en het scorebord 2-2 aangaf, kwamen we in een fase waarin beide ploegen over en weer wisten te scoren en het na de 5-5, ASVD | Q-cape was welke een gaatje wist te creëren om met een 8-6 voorsprong de kleedkamer op te zoeken.

In de tweede helft was het een spannende pot, wat de stand en de belangen natuurlijk op voorhand in zich hadden. Beide ploegen speelden goede aanvallen met redelijk wat kansen. Bij beide ploegen vielen de doelpunten dan ook en na het repareren van de achterstand met rust was het de Parabool gelukt om lang zij te komen en tot aan een stand van 12-12 mee te komen met de ploeg van Eric Geijtenbeek en Niels van Ravenswaaij.

Na de 12-12 was heren het de heren van ASVD | Q-cape welke met 4 afstandschoten de ploeg uit Dronten naar een 16-13 wisten te schieten met nog enkele minuten te spelen. De Groningers deden er alles aan om de achterstand nog goed te maken en wisten met een korte kans en een afstandschot nog heel dichtbij te komen in de slotvaste van de wedstrijd. Maar gelukkig klonk het eindsignaal voor de speelsters en spelers van ASVD | Q-cape voordat de tegenstanders de gelijkmaker op het bord konden zetten.

Met deze belangrijke overwinning doet ASVD | Q-cape goede zaken voor lijfsbehoud in de 1e klasse, maar zijn er nog een drietal belangrijke wedstrijden te spelen. Beginnende volgende week uit in Dokkum tegen de Granaet, welke slechts twee verliespunten onder ons vlaggenschip staat.

Doelpunten waren er gisteren van: Joram Ossterom 5, Sem Oosterom 5, Petera Leijten 2, Robin ter Woord 2, Jolien Oosterhof 1 en Tessa Lagemaat 1.