Afbeelding
Foto: fietssport.nl

Verrassende fietsroutes bij Omloop Flevoland

Sport

REGIO - Onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) wordt op zondag 11 juni de Omloop Flevoland georganiseerd door TC Flevoland. Dit toerfietsevenement is niet alleen het oudste, maar ook één van de best georganiseerde toerfietsevenementen in de provincie. Er worden op deze dag zo’n 500 fietsers aan de start verwacht.

De Omloop Flevoland biedt deelnemers een groot aantal verrassende routes op de bodem van de voormalige Zuiderzee, waaronder de nieuwe natuur van onder meer de Oostvaardersplassen, De Grote Trap en het Horsterwold. Hiermee laat de tocht de veelzijdigheid van de provincie zien. Het is vooral dit aspect dat de deelnemers ieder jaar weer aanspreekt. Organisator Wil Dennissen kan dit beamen: “Als ik na afloop met de deelnemers een praatje maak, dan krijg ik vaak te horen dat ze niet wisten dat het hier zo groen was.”

Andere terugkerende aspecten zijn de rust en ruimte die de deelnemers ervaren en de uitstekende organisatie van het evenement.
Deelnemers kunnen een keuze maken uit verschillende afstanden vanaf Sportpark Schouw: 25, 65, 95, 125, 150 of 175 kilometer. De routes voeren de fietsers voornamelijk door Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Deelnemers aan de 150 kilometer leggen ook een deel van hun kilometers af in de Noordoostpolder. Er staat ook een Strade Bianche op het programma. Deelnemers aan de Strade Bianche kunnen een keuze maken uit twee routes over grotendeels onverharde paden: 50 kilometer of 75 kilometer.

De NTFU heeft ook dit jaar het kwaliteitskeurmerk Extra Goed Geregeld toegekend aan de Omloop Flevoland. Het doel van de organisatie is en blijft om de deelnemers een fantastische fietsdag te bezorgen.
Wie niet alleen wil fietsen, maar ook een fantastische fietsdag wil beleven, is van harte welkom bij de Omloop Flevoland. Meer informatie en inschrijven kan via www.omloop-flevoland.nl en www.facebook.com/omloopflevoland.

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 3 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 3 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 4 uur geleden