Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten.
Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten. Foto: Wouter Foppen

Asv Dronten verliest strijd om de tweede plek

DRONTEN - Asv Dronten ontving zaterdagmiddag het iets hoger geplaatste SVZW uit Wierden. Inzet was het overslaan van de eerste ronde van de nacompetitie. SVZW zegevierde met 1-4 in de polder, bleef tweede en mag dus later instromen in het toetje van dit voetbalseizoen.

Tegelijk kan het seizoen bij Asv Dronten al niet meer mis. Als promovendus als derde eindigen is al een knappe prestatie. Dinsdag 30 mei speelt de ploeg van Patrick Posthuma nu de eerste nacompetitie-wedstrijd.

Tegen SVZW kwam de wedstrijd rustig op gang. Na 45 minuten gingen beide ploegen met 0-0 de kleedkamer in. Na rust verandert het na vier minuten al; 0-1 voor de bezoekers. Na wat wissels aan Drontense zijde is het na een uur spelen 0-2. In de 80e minuut wordt de wedstrijd met de 0-3 in het slot gegooid. Wessel Buikema treft kort daarna nog wel doel voor asv Dronten, kort gevolgd door de 1-4.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden