BAS Voetbal.
BAS Voetbal. Archieffoto: ©MaartenHeijenk

Voetbalcompetitie begint met thuisbeurt Asv Dronten en derby BAS - Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - De voetbalcompetitie 2023/’24 gaat zaterdag van start. Asv Dronten speelt thuis tegen RKHVV, Swift’64 gaat in Oldebroek op bezoek bij OWIOS en in Biddinghuizen staat de streekderby BAS - Reaal Dronten op het programma.

ASVD treft in RKHVV uit Huissen een onbekende tegenstander. De KNVB heeft het zaterdag- en zondagvoetbal gemixt en zo kan het gebeuren dat de Drontenaren een ploeg treffen die vorig seizoen nog op zondag speelde.

Net als Asv Dronten schopte RKHVV het in de vorige jaargang tot de nacompetitie voor promotie. Net als Asv Dronten slaagde RKHVV er niet in om op te klimmen naar de vierde divisie.

Acht keer

BAS en Reaal Dronten troffen elkaar zes jaar geleden twee keer in de derde klasse en staan zaterdag voor ’t eerst tegenover elkaar in de vierde klasse. Volgens Reaal-archivaris Klaas Huisman speelden beide ploegen tot nu toe negen keer tegen elkaar met vijf keer winst voor BAS, drie keer voor Reaal en één gelijkspel.

De afgelopen weken deed Reaal het goed in de beker met weliswaar een nederlaag bij Swift’64, maar daarna ruime overwinningen op Zalk (8-0) en WVF 2 (4-1). BAS speelde twee keer thuis en kreeg beide keren flink op de broek: 2-6 tegen ’s Heerenbroek en 1-5 tegen Dieze West.

Voetbalprogramma

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 7 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden